Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019


Πειραιάς, 30 Σεπτεμβρίου 2019


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                                       Απεργία 2 Οκτωβρίου 2019

Δέκα χρόνια μνημόνια, με την αγορά εργασίας εντελώς απορυθμισμένη, με εκατοντάδες χιλιάδες εργατικά νοικοκυριά σε απόγνωση, με την εξαφάνιση ολόκληρων Κλάδων, λόγω της κρίσης, είναι πάρα πολλά, για ν’ αντέξει τώρα η πλάτη μας άλλον ένα εργασιακό Μεσαίωνα, σαν κι’ αυτόν που μας ετοιμάζει η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη προωθώντας για ψήφιση «Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο» - οδοστρωτήρα.
Το γεγονός ότι στο «Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο» περιέχονται εκτεταμένες εργασιακές ρυθμίσεις, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση βασίζει την ανάπτυξη στην παγίωση και επιπλέον συρρίκνωση της εργασιακής ζούγκλας, που θεσμοθετήθηκε την δεκαετία των μνημονίων και ταυτόχρονα επιχειρεί να βάλει στο περιθώριο το Συνδικαλιστικό Κίνημα, με μονομερή παρέμβαση στον πυρήνα της συνδικαλιστικής δράσης και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, δίχως μάλιστα να έχει προηγηθεί σοβαρός κοινωνικός διάλογος.
Αν αυτά, τα συνδυάσουμε και με την επιδιωκόμενη κατεδάφιση του Κοινωνικού Κράτους, την Ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού Συστήματος, έχουμε μπροστά μας επικίνδυνα δείγματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και μάλιστα με το «καλημέρα» ανάληψης της εξουσίας από την νέα Κυβέρνηση.
Η απάντησή μας, όπως και με την προηγούμενη Κυβέρνηση, πρέπει να είναι και θα είναι αγωνιστική.
Η Ομοσπονδία μας με απόφαση της εκτελεστικής της επιτροπής, απορρίπτει με τον πιο κατηγορικό τρόπο το αντεργατικό πλαίσιο του «Αναπτυξιακού Πολυνομοσχεδίου» και καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει τα κατά τόπους εργατικά κέντρα.


                                                                         Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου