Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πειραιάς, 03 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΣΕΚ (Σύνδεσμος Ελληνικών Καπνοβιομηχανιών) και της Διοίκησης της ΟΕΚΕ, υπεγράφη την Παρασκευή 29/3 η νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Καπνοβιομηχανιών Ελλάδας, για μία ακόμα φορά καταξιώνει στην πράξη το ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος και υπερασπίζει τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων με μία νέα Κλαδική Σύμβαση, που διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα και την κάλυψη βασικών αναγκών των εργαζομένων του κλάδου.


Σε μία εποχή απαξίωσης των αντιπροσωπευτικών θεσμών στη συνείδηση

 της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και όλων των εργαζόμενων της χώρας,


Σε μία εποχή, που οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι βιώνουν 

την ανασφάλεια και το άγχος για το παρόν και το μέλλον της ζωής τους,
Σε μία εποχή, που οι υποσχέσεις, ο λαϊκισμός και τα συνθήματα συνεχίζονται, ενώ η απογοήτευση περισσεύει,
η Ομοσπονδία δικαιώνει τον ιστορικό της ρόλο με μια νέα Κλαδική Σύμβαση, που διασφαλίζει το δικαίωμα στην εργασία και στην αξιοπρεπή διαβίωση, ενώ δίνει ταυτόχρονα μήνυμα ελπίδας και αντίστασης στις προκλήσεις των καιρών με γενικότερες συνδικαλιστικές, κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις.
Ήταν μια προσπάθεια που άρχισε πριν από τη λήξη της προηγούμενης Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης και ολοκληρώθηκε στις 29 Μαρτίου 2019 με την συμφωνία νέας διετούς διαρκείας (2019-2020) Κλαδικής ΣΣΕ, προβλέποντας μεταξύ άλλων, την ένταξη νέων ειδικοτήτων σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες και συνθήκες λειτουργίας των Καπνοβιομηχανιών όλης της χώρας και την μισθολογική αύξηση κατά 2% ανά κατηγορία.
 Η ΟΕΚΕ αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση, γιατί στις πιο δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες για όλους, χωρίς να εφησυχάζει απέναντι στις προκλήσεις των καιρών, καταφέρνει μέσα από συλλογική προσπάθεια να κινείται σταθερά μπροστά. 



                                                               Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου